Enquête: hoe zijn uw ervaringen met de CBAM-rapportages?

Foto: Shutterstock

Het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) trad in werking op 1 oktober 2023. CBAM, oftewel koolstofcorrectie bij de invoer van goederen naar de EU, heeft grote gevolgen voor de administratieve afhandeling van importgoederen. NT en Flows onderzoeken hoe het ervoor staat met de invoering. Werkt u voor een importeur of expediteur en bent u betrokken bij de CBAM-rapportages? Vul dan deze enquête in. Het beantwoorden van de vragen kost circa 5 minuten.

Naar de enquête via: https://nl.surveymonkey.com/r/GLSCWBR

De resultaten komen binnenkort op NT. Hartelijk dank voor uw medewerking!


Dit artikel verscheen op 28 mei 2024 op NT.nl.

morenews

Sectorbijeenkomst Douane en Logistiek legt focus op CBAM

Importeurs van CBAM-goederen moeten vanaf 1 oktober 2023 per kwartaal aan de EU rapporteren hoeveel broeikasgassen daarbij buiten de EU zijn uitgestoten. CBAM is dan ook het centrale thema op de ‘Sectorbijeenkomst Douane & Logistiek‘, een organisatie van Flows en NT op 20 juni in Breda.

‘CBAM-heffing betalen zonder te vergroenen, houd je niet lang vol’

Bedrijven die goederen importeren die vallen onder het CBAM-regime, moeten daarover vanaf 2026 emissierechten betalen. Ze kunnen ervoor kiezen om voor een bepaalde periode de heffing te betalen en de bijbehorende kosten door te belasten aan hun klant. Al komt daar wel een einde aan, waarschuwt Elise Gerritsen, managing partner bij adviesbureau Buck Consultants International…. Lees verder ›

Sectorbijeenkomst douane & logistiek: maak uw organisatie CBAM-proof

Het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM), oftewel koolstofcorrectie bij de invoer van goederen naar de EU, heeft grote gevolgen voor de administratieve afhandeling van importgoederen. Om de logistieke sector hierover bij te praten, organiseren NT en Flows op 20 juni in Breda de ‘Sectorbijeenkomst Douane & Logistiek‘ met als thema: CBAM.